A fegyveres tüntetők Trump 2020-as zászlókkal vonultak fel a karantén ellen, miközben figyelmen kívül hagyják a távolságtartási szabályokat.

Arra szólítják fel Amerikát, hogy azonnal nyissák meg.

A tömeg Észak-Dakotában, Ohioban, Pennsylvaniában és Kaliforniában gyűlt össze, ahol a „szabadságukat” kérik. Fegyveres csoportok, fiatal családok és munkanélküliek kérték, hogy a vállalkozások újból nyissanak meg.

Eközben a Facebookot azzal vádolták, hogy a különféle állami kormányokkal együttműködött a szólásszabadság korlátozása érdekében, mivel leállítja azokat az oldalakat, amelyek ellenzik az otthon tartózkodás elrendelését.

Néhány állam enyhítette a korlátozásokat, és hétfőn bejelentette, hogy további lépéseket fog tenni a gazdaság újbóli megnyitására.

Azonban Észak-Dakotában az ideges tüntetők ellepték a fővárosi épületet, miközben hordozzák a „Ne taposs rám” zászlókat és a szabadságukat felszólító táblákat.

Alexis Wangler az észak-dakotai egészségbiztonsági szabadság tagja azt mondta Grand Forks Heraldnek:

Szeretnénk gyakorolni az első módosító jogainkat – a szólásszabadságunkat és az összejövetel szabadságát -, és nem szabad, hogy ezeket a kormány korlátozza.

Forrás: Dailymail