Ez a fogás kiválóan alkalmas egy finom reggelinek

Hozzávalók:

  • 250 ml mandula tej
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • 100 g zabpehely
  • 3 nagy tojás

A karamell körte számára

  • 2 evőkanál eririt
  • 75 g kókuszdióvaj
  • 2 körte, hámozva, fúrva és vékonyra szeletelve
  • 200 g kókuszdió joghurt, tálalás céljából

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntsük bele a mandulatejet, szegfűszeget, a szerecsendiót és a fahéjat. Forraljuk fel, majd öntsük hozzá a zabot. A zabot főzzük 6 percig alacsony lángon állandó keverés mellett. Ha kész kaparjuk egy edénybe és 20 percig hagyjuk hűlni.

Amíg várunk készítsük el a körtét. Szórjunk cukrot egyenletesen a serpenyőbe alacsony lángon. Csak akkor keverjük meg, ha megolvadt. Ha megolvadt adjuk hozzá a kókuszdióvajat. Dobjuk bele a körtét fahéjba majd a karamellába. Nagyjából 5 percig hagyjuk benne.

Vissza a zabhoz, fogjunk egy tojást és ½ teáskanál sót, hogy laza palacsintaszerű tésztát készítsünk. Melegítsük elő a sütőt nagyjából 140 C°-ra.

Olvasszunk egy kevés kókuszdióvajat a serpenyőbe. Forró állapotban adjunk hozzá fél tányérnyi tésztát egymástól távol, és főzzük mindkét oldalon 4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Tálaljuk egy serpenyőben egy kanál kókuszdió joghurtot, amelyet a meleg körte követ.

Forrás: BBCgoodfood