A 2 férfi egy nyitott tartályból emelte ki a bébi cápát, egy takaróba tették majd egy babakocsiba és egyszerűen kitolták. Erről videofelvétel is készült.

A rendőrség a 2 férfi mellett 1 nőt is gyanúsítanak aki a két férfival volt együtt. A felvétel mutatja, hogy az egyik férfi benyúl a vízbe és a farkánál fogva kiveszi a bébi cápát akit amugy „Miss Helen”-nek hívnak.

A személyzet tagjai próbálkoztak megállítani a férfiakat, de nem tudták megakadályozni őket. Több kamera is felvette őket ahogyan kimennek egy teherautóhoz és elmennek vele, tehát nem volt nehéz megtalálni őket. Később a 2 férfi bevallotta tettét.

A rendőrség le is tartóztatott egy 38 éves férfit. Az ellopott cápa egy nagyon ritka szarvas cápa volt. Az Akvárium dolgozói féltek, hogy nem éli túl a cápa a rablást, ugyanis sokáig volt víz nélkül. Azonban a cápa minden probléma nélkül visszakerült az otthonába és nem lett semmi baja.
A helyi rendőrfőnök Joseph Salvaggio így nyilatkozott: „A férfi nyílván értett a cápákhoz, és persze az értéküket is tudta. Egyébként mi másért vitte volna el? Több tengeri állat is volt a lakásában, tehát tudta, hogy mit csinál.”

A szarvas cápák nagyon értékes állatok, ám ugyan ragadozók de csak rákféléket fogyasztanak, ezért ideálisak egy nyílt akváriumba.

forrás: news.sky.com