Az óriás tintahal teteme a Britannia-öböl partjainál sodródott ki.

Az óriás tintahalak rendkívül ritka látványnak számítanak. 2002 előtt nem készült élő példányról fénykép, valamint 2006-ban sikerült először levideózni.

Ez teszi a csoportot, köztük Grosse Adéle-t is, aki a felvételeket forgatta, rendkívül szerencsésnek, hogy ilyen közeli kapcsolatba került a mélytengeri ritka szörnyeteggel.

Az óriás tintahal akár 43 méter hosszúra is nőhet, és félelmetes méretükről azt gondolják, hogy ez inspirálta a kraken létezését, egy mitológiai tengeri szörnyet.

A szemtanúk által készített felvételek szerint a mélytengeri állat érintetlenül vann, hatalmas kúp alakú testtel, hatalmas szemekkel – az állatvilág legnagyobbjaival – és nyolc csápjával.

A nagy csőrszerű száját a tengeri óriás a mélytengeri halak és kisebb tintahalfajok elfogyasztására használja, amelyeket erős csápjával vonz be.

Nagyon szokatlan az óriás tintahal látása, mivel az óceán felszíne alatt több mint 3000 láb él, ám minél többet megtudunk róluk, az egyre kifinomultabb technológiának és a partra mosott lényeknek köszönhetően.

Forrás: Dailymail