Manila negyedi kórházakat elárasztották a betegek ugyanis 231 ember kapott ételmérgezést egy hatalmas party után. Mindenki hányt, szédült és hasmenéssel küzdött.

A hatalmas bulit az egykori first lady Imelda Marcos tiszteletére rendezték aki 90. születésnapját ünnepelte. Minden ember ételmérgezés gyanújával került be a kórházba. 231 ember került eddig kórházba, viszont ez a szám még növekedhet. Még az ország vöröskereszt szolgálata is besegített a műveletben.

A hatalmas ünnepséget a sportközpontban tartották és mintegy 2500 ember vett rajta részt. Mrs Marcos összes barátja és támogatója ott volt. Egy népszerű filippínó ételből fogyasztottak a legtöbben amit „adobo” néven ismernek. Ez egy burgonyás étel főtt tojással.

Még a rendőrség nem állapította meg, hogy biztosan az étel a felelős minden mérgezésért. Mrs Marcos a volt diktátor Ferdinand Marcos özvegye. Az incidens nem volt hatással a munkatársaira.
Mrs Marcos családja továbbra is erőteljes bár megosztó a politikában. Tavaly Marcos asszonyt 11 év börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt amikor is 200 millió dollárt sikkasztott. A férje 1989-ben halt meg 72 éves korában.

231 ember került kórházba egy Fülöp-szigeteki party után!
231 ember került kórházba egy Fülöp-szigeteki party után!

forrás: news.sky.com