Egy új kutatás szerint, a brokkoli, a káposzta és a kelkáposzta összetétele védelmet nyújt a bélrák ellen!

Egy a napokban végzett kutatás szerint, ha ezeket a zöldeket fogyasztjuk, akkor az emésztés során egy olyan fehérjét aktiválunk, amely csökkenti a bélgyulladást és megakadályozza a betegség kialakulását.

Az aril-szénhidrogén receptor (AhR) néven ismert fehérje javítja a sérült bélsejteket, amelyek egyébként nem képesek felszívni a tápanyagokat vagy a védő nyálka kiválasztására.

A sérült sejtek ellenőrizhetetlenül osztoznak, ami a bélrák kialakulásához vezethet.

A tanulmány szerzője, Dr. Gitta Stockinger, a londoni Francis Crick Intézet munkatársa így nyilatkozott:
“Ezek az eredmények az optimizmus okai; miközben nem tudjuk megváltoztatni azokat a genetikai tényezőket, amelyek növelik a rák kockázatát, enyhíthetjük ezeket a kockázatokat, ha sok zöldséget fogyasztunk. ”

 

Forrás: Dailymail