Magas omega-3 tartalma miatt igen egészséges és tápláló.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fokhagyma szegfűszeg, apróra vágva
  • 1 vörös chili
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 x 120 g-os dobozos szardínia napraforgóolajban, lefolyatva
  • 4 szelet barna kenyér
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

Melegítsük meg az olívaolajat egy serpenyőben, majd szeleteljük hozzá a fokhagymát, a szegfűszeget és a piros chilit végül adjuk hozzá a citromhéjat.

Adjuk hozzá a szardíniát és süssük néhány percig.

Pirítsuk meg a barna kenyeret. Keverjük hozzá a petrezselymet a szardíniához, és adjunk hozzá egy kis citromlevet, majd vágjuk félbe és a pirítós között tálaljuk.

Forrás: BBCgoodfood