Finom, laktató és vegetáriánus meleg leves. A gyorsan elkészíthető és a guacamole öntet feldobja az ízét.

Hozzávalók

  • 2 teáskanál repceolaj
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva
  • 1 darabokra vágott pirospaprika
  • 2 fokhagyma gerezd, apróra vágva
  • 2 teáskanál enyhe chili por
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 400 g apróra vágott paradicsom
  • 400 gramm fekete bab
  • 1 teáskanál növényi húsleves por
  • 1 kis avokádó
  • maroknyi apróra vágott koriander
  • 1 lime, gyümölcslé
  • ½ piros chili, ropogós és apróra vágott (opcionális)

Elkészítés

Melegítsük az olajat egy közepes serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát (1 evőkanál tartalékot biztosítva a guacamole későbbi előállításához), borsot és süssük, gyakran kevergetve, 10 percig. Keverjük hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd dobjuk bele a paradicsomot és a babot folyadékukkal, egy fél doboz víz és a húsleves porral. Pároljuk, lefedve, 15 percig.

Időközben hámozzuk meg és vágjuk félbe az avokádót, és tegyük be egy tálba, adjuk hozzá a megmaradt hagymát, a koriandert és a lime juice-t egy kis chilivel (ha használunk), és alaposan zúzzuk össze. Tegyük a levest két tálba, tetejére tegyük a guacamole-t és tálaljuk.

Forrás: BBCgoodfood