A pastilla kiváló fogás ebédre vagy akár vacsorára.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál repceolaj vagy növényi olaj
  • 2 hagyma felére vágva és szeletelve
  • 2 fokhagyma szegfűszeg, aprítva
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál édesköménymag
  • 4 csirkecomb
  • 500ml csirkehús alap
  • 1 evőkanál tiszta méz
  • 50 g őrölt mandula
  • 1 citrom, ½ gyümölcslé
  • 85 g szárított sárgabarack, negyedben
  • apróra vágott petrezselyem
  • 270 g tészta
  • 75 g vaj, megolvasztva
  • porcukor és fahéj (opcionális)

Elkészítés:

Melegítsünk 1 evőkanál olajat egy nagy edénybe, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát 8 percig, amíg lágy nem lesz. Adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük körülbelül 30 másodpercig, majd adjuk hozzá a csirkét. Öntsük bele a csirkehúst és fűszerezzük. Fedjük le fedővel, és hagyjuk párolódni 45 percig, vagy amíg a csirke gyengéd lesz.

Tegyük a csirke darabokat egy tányérra. Adjunk hozzá a mézet és az mandulát a főzőfolyadékhoz, és főzzük, amíg felére csökken, majd kapcsoljuk ki a hőt. Eközben finoman aprítsuk el a csirkét két villával, eldobva a bőrt és a csontokat. Tegyük vissza a csirkét a szószba, keverjük hozzá a citromhéjat, a sárgabarackot és a petrezselymet, majd hagyjuk lehűlni. Legfeljebb két napig hűthető.

Melegítsük a sütőt 200 ° C / 180 ° C ventilátor / gáz hőmérsékleten egy tepsivel a középső polcon. Csomagoljuk le a tésztát, és tartsuk nedves tea törölköző alatt minden olyan anyagot, amelyen nem dolgozunk, így nem szárad ki. Tegyük a tésztalemezt az olajjal kikent tortaformába, hogy az alapja vonalassá váljon, megolvasztott vajjal megáztatva, és hagyva egy kis pluszt az oldalán. Tömjük be az esetleges lyukakat vagy vékony foltokat egy másik vajas tésztával.

A tetejét kenjük meg egy kevés vajjal, és süssük a felmelegített sütőlapon 30 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. A legjobb melegen fogyasztani, ezért max, kb. 30 percig hagyjuk hűlni.

Forrás: BBCgoodhealth