A kutatók már dolgoznak egy új, egészséges búza létrehozásában. Azt ígérik, hogy 10 éven belül lecserélhető lesz a hagyományos fehér kenyér.

A jelenleg kapható fehér kenyér nem egészséges mivel olyan keményítőt tartalmaz ami túl gyorsan emésztődik meg, ez pedig megemeli a vércukorszintet. Ez akár 2-es típusú cukorbetegséghez és a vérsejtek károsodásához is vezethet. A fehér kenyér fogyasztása esetén nem érzi az egyén a jóllakottságot, ezért túl sokat fogyaszt belőle ami pedig elhízáshoz vezet.
A Norwich-i Quadram intézet kutatói egy újfajta búzát fejlesztenek ki ami sokkal lassabban emésztődik meg.

Richard Mithen professzor az intézet egyik vezetője szerint

„Olyan finom lesz az íze és a textúrája is olyan lesz mint egy normális kenyérnek.”

Úgy remélik, hogy ezzel a jövőben a gyorsétkezdék ételeit is egészségesebbé tudják tenni és megtudják állítani a Nagy-Britanniában egyre növekvő elhízás arányát.

forrás: www.telegraph.co.uk