Hozzávalók:
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál garam masala
- 2 x 400 g csicseriborsó, szárított és öblített
- 250 g-os kevert gabona tasak
- 250 g fagyasztott borsó
- 2 citrom
- nagy csomag petrezselyem, nagyjából apróra vágott
- nagy csomag menta, nagyjából apróra vágott
- 250 g retek, durván apróra vágva
- 1 uborka, apróra vágva
- gránátalma magok a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt. Keverjük össze 4 evőkanál olajat a garam masalával és néhány fűszerrel. Tegyük a csicseriborsót egy sütőedénybe, majd süssük 15 percig, amíg ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a borsót és a citrom haját. Keverjük jól össze, majd tegyük vissza a sütőbe 10 percre.
Ezt követően tegyük át egy tálba, majd szórjuk meg a fűszerekkel, uborkával, a megmaradt olajjal és citromlével. Ízlés szerint ízesítsük, majd szórjuk meg gránátalma magokkal.