Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál garam masala
  • 2 x 400 g csicseriborsó, szárított és öblített
  • 250 g-os kevert gabona tasak
  • 250 g fagyasztott borsó
  • 2 citrom
  • nagy csomag petrezselyem, nagyjából apróra vágott
  • nagy csomag menta, nagyjából apróra vágott
  • 250 g retek, durván apróra vágva
  • 1 uborka, apróra vágva
  • gránátalma magok a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt. Keverjük össze 4 evőkanál olajat a garam masalával és néhány fűszerrel. Tegyük a csicseriborsót egy sütőedénybe, majd süssük 15 percig, amíg ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a borsót és a citrom haját. Keverjük jól össze, majd tegyük vissza a sütőbe 10 percre.

Ezt követően tegyük át egy tálba, majd szórjuk meg a fűszerekkel, uborkával, a megmaradt olajjal és citromlével. Ízlés szerint ízesítsük, majd szórjuk meg gránátalma magokkal.