A koronavírus áldozatainak a száma a többszörösét mutatta, ám azt gyorsan javították a hivatalosan közölt adatokra.

Ennek ellenére ez több vad összeesküvés-elméletet idézett elő. A Tencent, Kína második legnagyobb vállalata véletlenül kiszivárogtathatta a koronavírus áldozatainak valódi számát, és a halottak száma eléri a 24 000-et, ami messze meghaladja a hivatalos adatot.

Szinte futótűzként terjednek a vad spekulációk, miszerint a Pekingi kommunista párt eltitkolja a vírus áldozatainak a valódi számát.

A Tencent egy multinacionális technológiai egyesülés szombaton 154 023 fertőzöttet és 24 589 halottat listázott ki – a hivatalos adatok több mint tízszeresére és 80-szorosa.

Ezt követően ezt gyorsan frissítették, hogy a hivatalosan közölt adatokat mutassa. – jelentette a Taiwan News.

A kínai kommunista pártot azzal vádolták, hogy szándékosan elhallgattatják azokat, akik megpróbálják felfedni az igazságot.

Kína csütörtökön arról számolt be, hogy a koronavírusból származó halálesetek száma 73-ról 563-ra nőtt, a megerősített esetek száma 3694-ről 28 018-ra ugrott, amelyek többsége Wuhanban és környékén volt.

Az elhunytak többsége ebben a régióban volt, ám a tisztviselők több halálesetet is megerősítettek, többek között a fővárosban, Pekingben.

Mindeközben Wuhanban a krematóriumban dolgozók arról számoltak be, hogy olyan holttesteket küldenek, amelyeket nem adtak hozzá a hivatalos adatokhoz.

Időközben a kórházi személyzet tagjai is videókat szivárogtattak ki, amelyek célja a Wuhani kórterem folyosóin áthaladó holttestek megmutatása.

Továbbá Li Wenliang, az az orvos, akit figyelmeztetette a rendőrség, azért mert jelezte kollegái felé aggodalmát a Wuhani piaccal és a vírussal kapcsolatban, koronavírussal fertőződött meg.

Wuhan Hubei tartományában szerdán 70 új halálesetről és 2987 új megerősített esetről számoltak be.
– jelentette be a helyi egészségügyi bizottság csütörtökön közleményében.

Forrás: Dailymail