Egy Brit származású 8 éves lány meghalt miután a jégkrém, amit elfogyasztott, anafilaxiás sokkot váltott ki nála.

A család épp Costa del Solban nyaralt, amikor az eset megtörtént.

Úgy gondolják, hogy a hotel közelében vásárolt jégkrém több allergiás reakciót váltott ki gyermeknél.

A Sur újság azt írja, hogy a fiatal allergiás volt a tejre és a mogyoróra.

Úgy tudni, hogy az eset még pénteken történt, azonban a lány hétfőn a kórházban elhunyt.

A gyermeket először a Costa del Solban lévő kórházba vitték, azonban az állapota miatt azonnal M alagába szállították a sürgősségire.

A család egy motelben, a CLC World Resorts & Hotels által üzemeltetett Club La Costa World nevű üdülőhelyen tartózkodott.

Egy megbízható forrás szerint: „Bár a kezdeti jelentések szerint a fiatal azután lett rosszul, hogy a Hotelben megevett valamit, azonban már tisztázódott, hogy a Hotelben került rögzítésre a vészjelzés, és a lány a Hotelen kívül evett meg valamit.”

A Külügyi Hivatal szóvivője azt mondta:
“Munkatársaink támogatják a brit lány családját Spanyolországban történt halála után, és kapcsolatba lépünk a spanyol kórházi szolgáltatásokkal.”

A Costa del Sol-i kórház azt mondta, hogy egy riasztást kaptak 21:00 után, hogy egy fiatal lány légzési problémákkal küzdd.

„Vészhelyzetnek minősítették, és egy UVI-mentőt küldtek a Fuengirolából, hogy részt vegyen a kardioreszpirációs elégtelenségben szenvedő lány számára, és aki az orvosi személyzet újjáéledését követően helyreállt, és a Costa del Sol kórházba került.

“A helyi kereskedelmi központban fagylaltot fogyasztva a nyolc éves lány súlyos allergiás reakciót szenvedett.

“Az orvosok, a CLC World munkatársai és a sürgősségi szolgálatok legjobb erőfeszítései ellenére a fiatal lány életmentő készülékre került, de később meghalt.

“A CLC World Resorts & Hotels szeretnék köszönetet mondani munkatársainak és sürgősségi szolgálatainak a gyors és megfelelő válaszokért és a családnak nyújtott folyamatos támogatásért ebben a nehéz időben.”

Forrás: TheSun