A Deadliest Catch: Dungeon Cove-ban megismert három horgász Oregon vizein az életüket vesztették.

Az amerikai parti őrség azt mondja, hogy a hajó a veszélyes Yaquina-öbölben haladt át 14 méteres hullámok közepette kedden este, amikor a tragédia történt.

A három legénységből kettőt a Mary B II-ből visszahoztak, és a jelentések szerint a kórházban hunytak el. A legénység harmadik tagja a hajón csapdába esve vesztette életét.

A közel 13 méter hosszú hajó roncsait – melyet a Discovery-n is bemutathattak – a bejáratnál találták meg.

A 48 éves James Lacey-t a folyóban, míg az 50 éves Joshua Portert a parton találták meg.

A rendőrség szerint a kapitányt, Stephen Biernacki-t a helyszínen halottnak nyílvánították.

Egy sajtóközleményben a Discovery a következőket írta: „Newport, Oregon az egyik a még fennmaradt halászvárosok közül, mely a hírhedt erőszakos” Csendes-óceáni temető “szélén fekszik, amely Oregontól a Brit Columbiáig terjed.

„Itt a Dungeness rákhalászok és családjaik nemzedékei feláldoznak mindent, beleértve az életüket is, hogy megéljenek a tengerből.

„Hajók és életek ezrei vesznek oda, miközben a tengereken harcolnak a világ legveszélyesebb kereskedelmi halászatával.”

Levi Reed apró tisztviselő azt mondta a Komónak, hogy: „A parti őrség gyorsan jelen volt, még akkor is, amikor a hajó legénysége kért segélykérést az öbölben, így nagyon gyorsan ott voltunk.

„Sajnos azonban nem tudtunk értük menni. A Yaquina Bay egy veszélyes öböl.”

„Minden tőlünk telhetőt megtennünk. Sajnos azonban a tragédia bekövetkezett és most a szívünk és gondolataink a legénység családjával és barátaival vannak.”

A Twitter rajongók a szomorúságukat fejezték ki egy írásban: „Nyugodjanak békében a Mary B II halászhajó legénysége, akik részt vettek a 2016-os Oregonban rendezett Deadliest Catch évedában. A hajó ma reggel a tengerbe merült, és mind a legénység mind a 3 tagja az életét vesztette.

A 48 éves James Lacey
A 48 éves James Lacey
Az 50 éves Stephen Niernacki
Az 50 éves Stephen Niernacki
Az 50 éves Joshua Porter
Az 50 éves Joshua Porter

Forrás: Dailymail