Andy Murray bejelentette, hogy Wimbledon után visszavonul. – sérülései azonban olyan súlyosak, hogy lehet, hogy már a következő héten sem lesz képes játszani.

A 31 éves brit összesen 12 meccset játszott tavaly. A múlt heti visszatéréssekor a Brisbane International-ba megnyerte a nyitó mérkőzést, azonban a második fordulót már elveszítette.

Azt mondta, hogy azt tervezi, hogy hétfőn játszani fog a nyitómeccsen Roberto Bautista Agut ellen.

Amikor azonban megkérdezték, hogy lehetséges-e, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése akkor azt válaszolta: „Igen, van rá esély, mivel nem vagyok benne biztos, hogy képes vagyok elviselni a fájdalmat még 4 vagy 5 hónapon keresztül.”

Murray a könnyeivel küszködött a 10 perces konferencia alatt, azonban egy pontos annyira elfogták az érzelmek, hogy egyszerűen csak kisétált.

Néhány perc múlva visszatért, hogy beszéljen arról, hogy az életében uralkodó sport olyan csípő sérülést okozott neki, hogy néha azzal küzdött, hogy a cipőjét és a zokniját felvegye.

Azt mondta, hogy „többszörösen is károsodott” csípővel és a fájdalommal együtt játszott évekig.

A könnyek elleni küzdelem azt mondta újságíróknak: “A képzésem során (Miamiban múlt hónapban) beszéltem a csapatommal, és elmondtam nekik, hogy nem tudom tovább csinálni.

– Szükségem volt egy végpontomra, mert csak játszottam, de egyáltalán nem tudtam, hogy a fájdalom megszűnik-e.

– Azt mondtam a csapatomnak, hogy azt hiszem, el tudok jutni Wimbledonig.

– Itt szeretnék leállni a sporttal, de nem vagyok biztos benne, hogy képes vagyok erre.

“Van egy lehetőségem egy másik műveletre is, ami egy kicsit komolyabb, mint korábban. Ez a műtét jobb életminőséget és fájdalom mentességet okozhat.

– Ezen most komolyan gondolkodom.

„Néhány sportolónak megvan, és visszatért a versenyre, de nyilvánvalóan nincs garancia ezzel kapcsolatban. Valamint ez az operáció nem a professzionális sporthoz való visszatérés, hanem csak jobb életminőségért van.”

 

Forrás: Skynews