A legendás divattervezőt manhattani lakásában találta meg a New York-i rendőrség felakasztva. Kate egy rendkívülien ikonikus táskavonalat hozott létre amely ugyanúgy magában foglalta a luxust és az utcai divatot.

A rendőrséget Spade házvezetőnője hívta fel amikor megtalálta a holttestét. A helyszínen volt egy jegyzet is amit valószínűleg Spade írt mielőtt öngyilkos lett. A jegyzetben a lányához és a férjéhez ír. A divattervező 55 éves volt, 1993-ban alapította meg Kate Spade New York nevű cégét és 3 évre rá nyitotta meg első üzletét New York-ban.

A legtöbben a színes táskadizájnjairól ismerték, Spade-nek több mint 140 butikja és outlet üzlete van az USA-ban és több mint 175 üzlete világszerte.

Idővel elhatárolódott az üzleti világtól. 1999-ben brandjének 56%-ának részét eladta a Neiman Marus nevű vállalatnak 33.6 millió dollárért. 2017-ben a Coach nevű luxus ruha gyártó cég vásárolta fel Spade cégét 2.4 milliárd dollárért.

A sztárvilágot és az üzleti világot is megrázta Kate Spade halálhíre. Nagyon sokan búcsúztak tőle twitteren, köztük a saját cége is.

„Tiszteljük azt a szépséget amit erre a világra hozott.”– írta a cége.

View image on Twitter

forrás: edition.cnn.com