Egy nő, aki azt állítja, hogy majdnem megvakult a szempillafestéktől azért, mert nem mosta le a szempillaspirálját több mint két évtizeden keresztül, figyelmezteti a sminkhasználókat a „rossz szokásáról”.

Az 50 éves Theresa Lynch, Sydney-ből a Daily Mail-nak elmondta, hogy a szeme irritált és száraz volt. Azt mondta, hogy kellemetlen érzést érzett a szemhéja alján, ezért orvoshoz fordult.

Theresa, aki azt mondta, hogy úgy érzi magát, mintha valami a belső, felső szemhéján lenne. Később megtudta, hogy kötőhártya-tömörödésekben szenved, más néven kis meszesedésű dudorok vagy elváltozások.

“A csomók olyan mélyen beágyazódtak, hogy a részecskék egymásra épülnek” – mondta a Mailnek. “Annyira kényelmetlenül éreztem magam. A szemhéjam dagadt és nehéz volt, mert olyan sokáig rajta hagytam a szempillafestéket.”

A Maryland-i két gyermekes édesanya azt mondta orvosának, Daba Robaei-nek, hogy sokkolta a felfedezés, és azt állította, hogy karrierje során eddig soha nem látott ilyesmit.

Robaei tanulmányt tett közzé az American Academy of Ophthalmology-ban, amelyben megerősítette Lynch állapotát, amelyben részletesen kifejtette, hogy a sötét meszesedésű dudorok a felső szemhéja alatt találhatók.

“Minden alkalommal, amikor Theresa pislogott, ezek a dudorok hozzá dörzsölődtek a szem felszínéhez, és kockázatot jelentettek a látására” – mondta Robaei a hírportálnak. „Ha ez a felsérti a szem felszínét és elfertőződik, akkor akár meg is vakulhatott volna.”

Theresa azt mondta, hogy az egészsége került veszélybe egy „rossz szokása miatt”. Emiatt felhívja mások figyelmét arra, hogy minden egyes este mossák le a sminket.

Forrás: Foxnews