Elhunyt Anna Karina 79 éves korában. Az új hullámú mozi egyik legendája volt.

Modellként kezdte tinédzserként miután megszökött otthonról Dániából és egészen elstoppolt párizsig. 17 éves korában egy anyjával való veszekedés után szökött el otthonról.
Ő volt a híres francia rendezőnek Jean-Luc Godard-nak a múzsája. A színésznő már régóta küzdött a rákkal és egy párizsi kórházban halt meg.
Anna amikor még csak 19 éves volt férjhez is ment az akkor már híres rendezőhöz. A francia kulturális miniszter is részvétet nyilvánított.

Anna Karina olyan filmekben szerepelt mint a The Little Soldier, A Woman is a Woman vagy a Pierrot le Fou.
A nagy sikert az hozta meg számára amikor Jean-Luc Godard, Breathless című filmében szerepet kapott. A második filmje az A Woman is a Woman volt. Miután hozzáment 1961-ben a rendezővel azután meg is kapta a berlini film fesztiválon a legjobb női szereplő díjat.
Ezután egy valódi stílus ikonná vált a 60-as években. A rendező férjével összesen 7 filmen dolgoztak együtt pedig csak 4 évig tartott a házasságuk. 1965-ben elváltak egymástól. Karina egy 2016-os interjúban úgy nyilatkozott, hogy „az őrületbe kergette őt a férje”.

1972-ben megalapított saját produkciós cégét ami által rendezett is filmet és színészkedett is. Ezután élete során még 3-szor ment férjhez. A színészkedés és rendezés mellett, énekelt és dalokat is írt. 2 albumot adott ki és írt 4 novellát is. Élete utolsó filmje a 2008-as Victoria volt aminek ő írta a forgatókönyvét és ő is rendezett.

Nyugodjon békében!

Elhunyt a legendás francia színésznő!
Anna Karina 79 éves volt.