Amellett, hogy alacsony zsír és kalóriatartalmú még vasban és C-vitaminban is gazdag.

Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű penne
  • 1 teáskanál repceolaj
  • 1 nagy hagyma, szeletelve, plusz 1 evőkanál apróra vágva
  • bors
  • 2 fokhagymás szegfűszeg, reszelt
  • 2 teáskanál enyhe chili por
  • 1 teáskanál koriander
  • ½ kanál köménymag
  • 400 g apróra vágott paradicsom
  • 196 g édes kukorica
  • 1 teáskanál zöldségleves
  • 1 avokádó, kövezett és apróra vágott
  • ½ lime, héj és gyümölcslé
  • maroknyi koriander, apróra vágva, plusz extra szolgálni

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát sós vízben 10-12 percig. Közbe melegítsük fel az olajat egy közepes serpenyőbe. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát és a borsot, majd gyakori keverés mellett süssük kb. 10 percig. Keverjük hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a kukoricát és vizet. Fedjük le és pároljuk 15 percig.

Eközben adjuk hozzá az avokádót a lime lével, valamint héjával, illetve az apróra vágott hagymával.

Szűrjük le a pennét és adjuk hozzá a koriander mártást. Kanalazzuk tányérba, majd szórjuk meg a tetejét avokádóval és koriander levéllel.

Forrás: BBCgoodfood