Joe Jackson alapította és menedzselte a híres Jackson 5 nevű együttest amiben a fiai voltak a tagok.  Ő vezette a csapatot a világsztárságig, de eléggé ellentmondásos figura volt.

Joe Jackson a pop legismertebb családjának feje 89 éves korában hunyt el tegnap. Michael Jackson apját rákkal küzdött és a napokban szállították kórházba. A családtagjai köztük unokája is igazolták, hogy elhunyt.

„Joe rendkívül erős ember volt aki elismerte saját hibáit és hősiesen juttatta ki családját a gyári munkából, a világhírű sztárságig.”

– mondta egy családtagja.

Paris és Prince Jackson is elbúcsúztak nagyapjuktól egy Instagram posztban is és persze a kórházban is ott voltak vele.
Az utóbbi 3 évben nagyon meggyengült Joe egészségügyi állapota, kapott egy agyvérzést és 3 szívrohamon is átesett 2015-ben, ezután a következő évet szinte csak kórházban töltötte.
Joe fia Michael mellett ált amikor a molesztálási ügye zajlott, de Michael halála után sokan kritizálták, hogy pénzt akar csinálni az emlékéből.
Joe Jackson-nak és a felesége 10 gyermeket neveltek fel és 60 évig voltak házasok.

A Jacksonok zenei karrierje trióként indult az 1690-as évek elején az Indiana-ban lévő Gary nevű városban. A trio Jackie, Tito és Jermaine Jackson személyéből álltak. Ezután csatlakozott hozzájuk Marion és Michael Jackson és így jött létre a Jackson 5.

Elhunyt a legendás Jackson 5 alapítója
A legendás Jackson 5 nevű pop banda vagyis a Jackson fiúk.

1969-ben leszerződtek a Motown records kiadóhoz és így beindult a világhírű karrier. De Joe-t kritizálták, mivel a tagok elmondták, hogy nagyon keményen bánt velük, sokszor fizikailag bántalmazta őket.
Sokkal később Joe megbánva bocsánatot kért amiért így bánt gyermekeivel.

forrás: news.sky.com