Jeff Bezos 10 milliárd dollárt adományozott a saját pénzéből az éghajlatváltozás elleni küzdelem elősegítésére, a Bezos Earth Fund létrehozásával.

Bezos, a világ leggazdagabb embere, egy hétfőn közzétett Instagram-üzenetében kijelentette, hogy ezen a nyáron elkezd segítséget nyújtani a Föld védelme érdekében dolgozó tudósoknak, aktivistáknak és nonprofit szervezeteknek.

“Szeretnék másokkal együtt dolgozni az ismert módszerek bővítése és az éghajlatváltozás pusztító hatásai elleni küzdelem új lehetőségeinek felkutatása érdekében”
– mondta Bezos.

Az Amazonnak óriási karbonlábnyoma van.

Az online kereskedés fosszilis üzemanyagokra támaszkodik, hogy repülőgépek, kisteherautók, teherautók segítségével több milliárd csomagot szállítson ki.

Több Amazon dolgozó kritizálta már a társaság eljárását, és arra késztetik azt, hogy tegyen többet az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

Tavaly az Amazon tisztviselői kijelentették, hogy a vállalat arra törekszik, hogy 2030-ra az energiafelhasználás 100% napenergiából és más megújuló energiaforrásból származzon.

Bezos tavaly szeptemberben elmondta, hogy az Amazon 2040-ig vállalja, hogy szén-semleges lesz, és azt mondta, hogy a társaság 100 000 elektromos szállító teherautót fog rendelni.

Forrás: Dailymail