Emilia Clark elmondta, hogy a Game of Thrones forgatása közben két agyi ütőértágulatot is kapott.

A 32-es színésznő, aki a Sárkányok anyját Daenerys Targaryen-t játsza, egy őszinte interjúban osztotta meg a The New Yorker-al, hogy az első még 2011-ben történt.

Azt mondta: „Csak amikor minden gyermekkori álmom valóra vált, majdnem elvesztettem az elmém és az életemet. Ezt a történetet soha nem mondtam nyilvánosan, de most itt az ideje.

Emilia ekkor elmagyarázta, hogy éppen befejezte a HBO fantasy sorozat első szezonjának forgatását, amikor jelentkezett az első agyi ütőértágulat.

Életének félelme miatt a csillag elismerte, hogy többször is elmondta magának, hogy ez nem a vége.

Emilia-t, aki akkoriban csak 24 éves volt, gyorsan egy MRI-re küldték, ahol subarachnoidealis vérzéssel diagnosztizálták.

Az ilyen típusú vérzés életveszélyes formája az agyvérzés, és a betegek egyharmada azonnal vagy nem sokkal később meghal.

Emilia azt mondta:
A legrosszabb pillanataimban meg akartam fel akartam adni. Megkértem az orvosi személyzetet, hogy hadd haljak meg. Az én munkám – az egész álmom – arról szól, hogy a nyelvre, a kommunikációra összpontosít. Anélkül elvesztem.

Emilia azt mondta, hogy azt mondták, hogy egy másik, kisebb, aneurizmája van az agy másik oldalán, miközben kórházban gyógyul, ami bármikor felszakadhat, de ez jelenleg nyugodt állapotban van.

Mielőtt visszatért volna a filmbe, Emilia-nak meg kellett tartania egy sajtótúrát az előadás első szezonjában, és azt mondta, hogy emlékszik, hogy úgy érzi, mintha bármikor meghalna.

Ezt követően a sorozat harmadik évadának megkezdése előtt, miközben New Yorkban tartózkodott, Emilia az egyik rendszeres agyi vizsgálatára ment, amikor az orvosok felfedezték, hogy a mérete megduplázódott, és a komplikációk elkerülése érdekében műteni kell.

Annak ellenére, hogy egy egyszerű műveletet ígértek, Emilia azt mondta, hogy a sikertelen műveletet követően fájdalmasan ébredt. Az orvosoknak újra kellett működniük, hogy javítsák a túlélési esélyét.

Azt mondta, miközben egy másik hónapot töltött a kórházban, néha elveszítette a reményt, és szorongás és pánikrohamok miatt szenvedett, hozzátette, hogy úgy érezte, mint egykori saját énje árnyéka.

Forrás: Dailymail