Jelentések szerint egy migráns banda véletlenszerű támadásokat követően összesen 12 embert sebesített meg egy német városban. A sebesültek életkora 13 és 42 év köré tehető.

Négy tizenéves, akik Iránból, Szíriából és Afganisztánból jöttek, azt mondták, hogy célpontjuk az Ambergi járókelők voltak.

Szemtanúk azt állítják, hogy egy férfit a lépcsőn löktek le, míg egy másik 17 éves olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kórházi ápolásra volt szüksége.

Horst Seehofer német belügyminiszter azt mondta, hogy „megdöbbent” az Amberg utváin történt események hallatán: „Ha a menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, el kell hagyniuk az országot.”

Az erőszakos tett szombaton 18:30 körül tört ki Amberg állomáson.

Nimo M. egy 13 éves gyermeket hasba rúgtak mielőtt 29 éves barátját, egy tájkertészt Marco S.-t arcon ütöttek volna.

Egy másik incidensben egy 17 éves lányt, prostituáltnak tituláltak, ezt követően miután a lány barátai próbáltak közbeavatkozni, őket többször arcon ütötték.

Az egyik szemtanú azt nyilatkozta, hogy egy férfit a vasútállomáson a lépcsőről lökte le.

Egy másik tinédzser elmondta, hogy az egyik barátjának rasszista megjegyzéseket tettek, majd hármójukat üldözni kezdték és meg is verték.

Egy férfi segíteni próbált nekik, de vele is úgy elbántak, hogy most kórházi kezelésre szorul, ugyanis több zúzódást és agyrázkódást szenvedett.

Az elkövetőek menekülés közben még két járókelőre támadtak ár. A rendőrség később letartóztatta a négy gyanúsítottat, akik mindössze 17 és 19 év körüliek.

A rendőrség később letartóztatta a négy gyanúsítottat, akik mindössze 17 és 19 év körüliek.
A rendőrség később letartóztatta a négy gyanúsítottat, akik mindössze 17 és 19 év körüliek.

Seehofer belügyminiszter elmondta a Bildnek: „Az Ambergben történt események felháborítóak. Ezek olyan erőszakos túllépések, amelyeket nem tudunk tolerálni. Ha a menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, el kell hagyniuk országunkat. Ha a meglévő törvények nem elégségesek, meg kell változtatni őket.

Forrás: Dailymail