19 ember vesztette életét a hatalmas tűzben. A tűz Bangladesh környékén volt Dhaka-ban. 70 ember megsérült a helyi tűzoltóság  szóvivője szerint mondta a BBC-nek.

A tűzoltók nemrég tudtak bejutni az épületbe miután átvették a tűz fölött az irányítást. A halálos áldozatok száma egyre csak nő mivel még emberek tucatjai rekedtek bent. A tűzoltók szerint az emberek az épület tetején lehetnek ahova a tűz már nem ért el.

A helyi média azt állítja, hogy az emberek kiabáltak az ablakon valamint hatan ki is ugrottak az égő épületből. Még a haditengerészetnek is segíteni kellett a tűzoltóságnak. A segítségükkel több tucat embert sikerült már megmenteni.

Jelenleg 19 tűzoltó egység dolgozik az ügyön. A légierő helikopterei a tetőre szálltak le, hogy segíteni tudjanak. A helikopterek segítségével vizet öntöttek az égő épületre.
A múlt hónapban is történt egy baleset, ugyanis a hatalmas lángok Dhaka régi negyedében indultak el. Mintegy 78 ember halt meg a lángokban és több tucat ember megsérült.

Ugyanebben a hónapban a Chittagong város környékén is történt egy tűzeset, ott 9 ember vesztette életét. Dhaka egy 18 millió fős város és ez a világ egyik legsűrűbben lakott városa. A nyomornegyedekben mintegy 3,5 millió ember él.

Bangladeshi tűz: A halálos lángok elérték a Banani épületeket
Bangladeshi tűz: A halálos lángok elérték a Banani épületeket

forrás: www.bbc.com