Mychal Kendricks-et akár 25 évre is elítélhetik bennfentes kereskedelem vádjával. Az ügyészek szerint Kendricks mintegy 1,2 millió dollárt bonyolított le az utóbbi 2 évben a Goldman Sachs elemzőivel.

A 27 éves Kendricks elismerte, hogy NFL jegyekkel és bennfentes információkkal üzletelt. A Super Bowl-t tavaly nyerte meg a Philadephia Eagles nevű csapattal, ezután a Cleveland Browns-hoz igazolt.

Kendrickset decemberben fogja a bíróság elítélni. Néhány órával a bejelentés után a Cleveland rögtön meg is szüntette vele a 2,25 millió dolláros szerződését.
Ki is adott egy nyilatkozatot Kendricks amiben sajnálja a dolgokat és, hogy egy korábbi barátja vette rá erre akiben azt hitte bízhat.

Hozzátette még: „4 évvel ezelőtt vettem részt a bennfentes kereskedelemben, bár nem tudtam hogy ez teljesen illegális, tudtam hogy rossz amit teszek, és nagyon sajnálom.” – mondta Kendricks.
„5 éves korom óta focistának készültem. Nagyon csábított, hogy nem csak focista lehetek. Saját részre semmit nem vittem ki és elköteleztem magamat, hogy visszafizetem az összes illegálisan szerzett pénzt, és teljes felelősséget vállalok a tetteimért.”

forrás: www.bbc.com