Egy Wisconsin-i férfi összes végtagját amputálni kellett, miután megnyalta a kutyája.

Múlt hónapban a West Bend-ben lakó Greg Manteufel influenzaszerű tüneteket tapsztalt, beleértve a lázat, hányást és hasmenést is.

Azonban, amikor már véraláfutások jelentek meg a karján és a lábán is, a 48 éves férfi azonnal rohant a sürgősségire.

Az orvosok közölték vele, hogy vérfertőzés terjedt az összes végtagjára és a kiterjedt szövet- és izomsorvadás miatt kénytelenek minden végtagját amputálni.

„Traumaként érte”- mondta a felesége a WITI-nek.

„Teljesen véraláfutásos volt. Úgy nézett ki, mint akit elvertek egy baseball ütővel.”

Az orvosok vérvizsgálatot végeztek és észrevették, hogy a férfi capnocytophaga canimorsus nevű bakteriális kórokozóval fertőzött.

A National Institutes of Health (NIH) szerint ezek a baktériumok megtalálhatók az egészséges kutyák és macskák nyálában is.

Egy 2014-es Japán tanulmány szerint a baktériumok a kutyák 69%, míg a macskák esetében 54%-ban vannak jelen.

A baktérium terjedhet állatról emberre, akár harapással, nyalással vagy akár az állatokkal való szoros közelség folyamán is, bármilyen vágás vagy sérülés nélkül is.

Egy 2003-es Francia tanulmány szerint, míg a legtöbb embernek nincsenek tünetei, ha fertőzöttek lesznek. Azonban azoknál, akik valamilyen immunrendszeri problémákkal rendelkeznek, súlyos tüneteket produkálhat a fertőzés.

Nem tisztázott, hogy Greg-nek volt-e már létező betegsége vagy kialakult benne a vérmérgezés. Azonban annyi bizonyos, hogy az orra, mindkét keze és a térdtől lefele a lába elfeketedett.

A kórházban töltött első hét után az orvosok amputálták, először csak lábfejig, majd egészen térdig.

Ezután három héttel a tünetek észlelése után amputálták a kezét egészen a tenyere feléig.

A GoFundMe oldal szerint az orvosok remélték, hogy megmenthetik a karjait, de a szövetek és az izmok nagy károsodása miatt mindkét kezét majdnem egészen könyökig amputálni kellett.

Az orvosok azt is elmondták Dawnnak, hogy Gregnek költséges plasztikai műtétre lesz szüksége, hogy újjáépítse az orrát.

Miután felfedezték, hogy a családnak vagy egy kutyája, az orvosi személyzet azt mondta Dawnnak, hogy férje valószínűleg attól fertőződött meg, miután a kutya nyalogatta.

A nő azt nyilatkozta, hogy „Nem térnek észhez, hogy miután a férfi egész életében kutyákkal volt körülvéve, 48 évesen ez megtörténik vele.”

 

Forrás: Dailymail