Ha valaki elgondolkodik a fogyókúrán, akkor az első dolog, ami átfut a fején az az, hogy igazából neki nincs arra ideje, hogy minden egyes lépést betartson a fogyókúra során.

Nos, érdemes újra gondolkodni. Ugyanis kiderült, hogy azok, akik naponta mindössze néhány percig naplózzák, hogy mit esznek, azok többet felesleget adnak le.

Az Obesitythis-folyóiratban megjelent új tanulmány egy új fejezetet nyitott a fogyókúrában. Körülbelül 150 ember követtek nyomon hat hónapig egy súlycsökkentő program részeként. Végül azok, akik a legtöbb súlyt vesztették, naponta átlagosan kevesebb, mint 15 percet töltöttek a bevitelük naplózásával. Mottójuk: “Akkor naplózok, amikor eszek”

A Vermont Egyetem és a Dél-Karolinai Egyetem kutatói által végzett tanulmány szerint azok, akik testtömegük 10% -át adták le, átlagosan 23,2 percet töltöttek be a napi bevitelük naplózásával. a program első hónapjában. De a hatodik hónapban ez az idő 14,6 percre csökkent.

Harvey és csapata reméli, hogy a tanulmány arra ösztönzi a diétázókat, hogy nyomkövető alkalmazásokat használjanak, és rájöjjenek, hogy ez nem olyan időigényes, mint mindenki úgy gondolja.

Forrás: Health.com