Több tucat ember halt meg Japánban, a tomboló hőhullám miatt.

Legalább 44-en haltak meg Július 9-e óta, a Kyodo News szerint csak a szombati nap 11 ember vesztette életét a halálos hőhullám miatt.

A közeli Kumagaya városában a hőmérséklet egészen 41.1 C-fokig emelkedett, ami a Japán Meteorológiai Ügynökség szerint 12 fokkal magasabb az idei átlagnál.

A 2020-as nyári olimpia keddhez két évre kezdődik majd Tokióban.

Az előrejelzések szerint extrém magas hőmérséklet várható a Honshu, Shikoku és a Kyushu szigeteken, egyedül az északi Hokkaido szigeten lesz elviselhető a hőmérséklet.

“A hőbetegségben rejlő lehetőségek a szokásosnál magasabbak” – nyilatkozta az ügynökség, hozzátéve, hogy az embereknek “megfelelő intézkedéseket kell tenniük”, többek között sok vizet kell fogyasztani, közvetlen napfénytől távol kell maradni és törekedni kell arra, hogy légkondicionált helységben tartózkodjanak.

Az AccuWeather elemzője, Joel N. Myers szerint a halálos áldozatok “valószínűleg már több száz, annak ellenére, hogy valamivel több, mint két tucatnyi hivatalos feljegyzés van”, és a halálos áldozatok száma tovább nőhet.

“Az idősek és a már valamilyen betegséggel rendelkezők- például az asztma és a szívelégtelenség – valószínűleg egészségügyi problémákkal szembesülnek az időjárás miatt bekövetkező körülmények súlyosbodása miatt.”

“A hő-kimerültség és a stroke, a dehidráció, a migrén, az alvászavar és a hangulatváltozás a veszélyesen magas hő hatására előfordulhat. A történelmi adatok azt mutatják, hogy a hő okozta káros hatások miatt valószínűleg több ember szenved balesetet az utakon, az alvások rossz minőségűek, az emberek lehangoltak stb. ”

Myers szerint Japán egyes részeiben, ahol kevésbé jellemző a magas hőmérséklet, a légkondicionálás kevésbé fordul elő, ami azt jelenti, hogy az emberek nem rendelkeznek hűvös helyekkel a nagy melegtől való megkönnyebbüléshez.

A közelmúltban közzétett kormányzati felmérés szerint az állami elemi és középiskolák mindössze 42% -a rendelkezik légkondicionálóval, és a legtöbb lakóépületben nincs központosított klíma-berendezési rendszer.

A pazarlással járó kulturális érzékenység az évek során általános figyelmeztetést adott ki a környezeti aggályok és a kormány által vezetett “Cool Biz” kampány számára, amely arra késztette a vállalkozásokat, hogy 28 ° C hőmérsékleten állítsanak be termosztátot, hogy elkerüljék az energiavesztést.

A 2011-es Fukushima-i nukleáris katasztrófa által kiváltott villamosenergia-hiány vezetett az AC-használat csökkentéséhez és korlátozásához.

“Régen azt mondták, hogy az egész este tartó légkondicionálás nem volt jó az egészségére, de idén egész nap üzemben van” – mondta Kenichiro Maeda, a japán gyártási munkás.

A világ minden táján emelkedő hőmérsékletekre utalva azt mondta, hogy “valamit tennünk kellene, de tehetetlenek vagyunk”.

Forrás: CNN