Ezt a gránátalmás fogást mindenképp el kell készítened!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 200 g kuszkusz
  • 1 csirkehús kocka
  • 1 nagy lilahagyma, felére vágva
  • 600 g csirkemell filé
  • 4 evőkanál tagine fűszerpaszt
  • 190ml-es üveg gránátalmalé
  • 100 g-os csomag gránátalma magokat
  • 100 g-os csomag pirított pelyhesített mandula
  • apróra vágott kis csomag menta

Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük a kuszkuszt egy tálba némi ízesítéssel, és morzsoljuk össze az csirkehús kocka felével. Adjuk hozzá a hagymát a serpenyőbe, és pár percig süssük, hogy meglágyuljon. Öntsünk forrásban lévő vizet a kuszkuszra, hogy csak épp ellepje, majd fedjük le az edényt törülközővel és tegyük félre.

Tegyünk hagymát a serpenyő egyik oldalára, majd adjuk hozzá a csirkemellfilét. Keverjük hozzá a tagine pasztát vagy a harissa-t és a gránátalma juice-t, majd morzsoljük össze a többi kockadarabot. Pároljuk be nem fedve 10 percig, amíg a mártás megvastagodik és a csirkét át nem fő. Keverjük hozzá a gránátalma magokat.

5 perc elteltével keverjük hozzá a mandulát és a mentát. Tálaljuk a csirkét a mártással.

Forrás: BBCgoodfood