Egy kiváló fogás ebédre vagy akár vacsorára is.

Hozzávalók:

  • 2 édes burgonya
  • 210g csicseriborsó
  • 1 kicsi vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 30g feta sajt
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • kevés chili
  • 100g kelkáposzta
  • 1 evőkanál pirított tökmag

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Az édesburgonyát villával szúrjuk meg, majd tegyük be a sütőbe nagyjából 40 percre. Adjuk hozzá a csicseriborsót, majd még kb. 10 percig süssük.

Közben keverjük össze a hagymát az ecettel és egy csipet cukorral és sóval, és tegyük félre. Egy másik tálban pácoljuk a fettát az olajjal és a chilipaprikával.

Amikor a burgonya már majdnem elkészült, főzzük a kelkáposztát 50 ml vízzel 3 percig, majd ízesítsük. Vágjuk félbe az édesburgonyát, majd tegyük hozzá a kelkáposztát, a csicseriborsót, a vöröshagymát, a feta sajtot és a tökmagot.