A Világon mindössze 35 emberről tudunk akinek megkeseríti az életét a vízallergia.

Cherelle Farrugia tavaly novemberben adott életet kislányának Willow-nak, de az újdonsült anya boldogsága nem tartott sokáig, ugyanis 2 hónappal később észrevette, hogy amikor vízzel érintkezik kiütések jelennek meg a testén. Akkor még nem is sejtette, hogy a vízallergia az aminek a tünetei megjelentek a testén.

Az orvosoknak 3 hónapig tartott diagnosztizálni, hogy egy ritka betegségben szenved aminek a neve aquagenic urticaria. Az egész világon csak 35 feljegyzett emberről tudunk aki ebben a betegségben szenved. Ezek az emberek amikor vízzel érintkeznek akkor a bőrükön csalánkiütések jelennek meg.

A fiatal anya elmondta, hogy többször is megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata amikor a szülés után allergiás lett a vízre.

Cherelle-nek külön elővigyázatosnak kell lenni akkor is amikor például esik az eső, ne hogy víz érje a bőrét.

Az anyuka elmesélte az egész a zuhanyzással kezdődött. Amikor zuhanyzás után kilépett a fülkéből piros kiütések jelentek meg a testén. Először arra gondolt, hogy a szappantól lettek a kiütései, de hiába cserélte le, a tünetek akkor sem szűntek meg. Majd később a víz hőmérsékletére gyanakodott, ezután fordult orvoshoz.

Az első orvos aki látta azt mondta ez lehetetlen, ekkor keresett fel egy másik orvost, aki már hallott már ilyen esetekről és a későbbi vizsgálatok bebizonyították, hogy valóban a vízre allergiás.

Erre az allergiára az orvosok még nem találtak gyógymódot. Úgy gondolják jelen esetben a kiváltó ok a terhesség alatt megváltozott hormonoknál kereshető.

A Cherelle testén megjelenő kiütések fél- egy óra alatt eltőnnek. A legveszélyesebb az, hogy bármikor anafilaxiás sokkba kerülhet.

Elmondta, hogy sokáig nem kelt ki az ágyból és nem hagyta el a házat sem, mert folyamatosan rettegésben élt. Hozzátette, szerencsére sok olyan ember veszi körül aki sokat segít neki a mindennapokban.

Cherelle testét beborítják a vízallergia kiütései
Cherelle testét beborítják a vízallergia kiütései

 

Forrás: mail online