Táplálkozási kutatók szerint, az avokádó nagyszerű hatással van a diétára, azonban ez csak akkor igaz, ha nyersen fogyasszuk.

Talán egyértelműnek tűnhet.

De ez az új tanulmány, amelyet az Illinois Technology Institute of Nutrition Research Center kutatói készítettek, arra irányult, hogy megvizsgálja, hogy a zsír előnyös-e az elhízott és a túlsúlyos embereknél a fogyás és a cukorbetegség kockázata szempontjából, ahogyan azt a legújabb kutatások állítják.

Ha igen, akkor hogyan érhetjük el a legjobb hatást?

A tanulmányban 31 fő vett részt, akik BMI értéke 30 fölött volt. Úgy gondolták, hogy az avokádó jól helyettesítette az olyan feldolgozott szénhidrátokat, mint a kenyér és a tészta. Megszüntette az éhség érzetet és elősegítette a fogyást.

Emellett jelentős hatással volt az inzulinrezisztencia és a vércukorszint szabályozására.

Forrás: Dailymail