Az avokádó egy a világ legfinomabb és legegészségesebb gyümölcse.

Az avokádó, ezen zamatos gyümölcs több, mint 20 különböző vitaminnal, anti-aging hatással valami rengeteg antioxidánssal rendelkeznek.

Fokozza a jól lakottság érzését

A jó zsírok fogyasztása lassítja a gyomor kiürülését, ami hosszabb ideig tart, és késlelteti az éhség visszatérését. Az avokádó, amelynek mindegyike körülbelül 22 gramm zsírt tartalmaz, minden bizonnyal illeszkedik a diétába.

Karcsúsító hatással rendelkezik

A telítettség érzésen kívül a növényi alapú zsírok, mint az avokádó, antioxidánsokat biztosítanak a szervezet számára, melyek aztán a gyulladás ellen küzdenek. Ez az oka annak, hogy a közelmúltban végzett kutatások azt mutatták, hogy a rendszeres avokádó-fogyasztók kisebb súlyúak.

Védi a szívet

Kimutatták, hogy az avokádó csökkenti a “rossz” LDL-koleszterint, és emeli a “jó” HDL-szintet, amelynek köszönhetően csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Emellett mivel kifejezetten jó kálium forrás segít a vérnyomáscsökkentésben is.

Tele van tápanyaggal

Egy másik közelmúltbeli tanulmány megállapította, hogy az avokádó párosítása paradicsomos mártással és sárgarépával fokozza a zöldség-Athis-vitamin felszívódását. Ennek köszönhetően ez egy új fejezetet nyit az egészséges bőr, látás és immunitás szempontjából szükséges tápanyag szervezetbe való bejuttatásában.

Forrás: Health.com