Kínában a munkavállalók egy csapata mindössze 6 óra leforgása alatt korszerűsítik a vasúti síneket.

Több, mint 1000 munkás távolította el a régi síneket és fektette le az újakat Kínában a Xi’an vasútállomáson. A felújítás alatt egyetlen egy vonat sem késett illetve maradt ki.

Annak érdekében, hogy az utasokat minél kevésbé befolyásolja a felújítás, a munkások éjfélkor kezdtek neki a munkának és reggel 6-ra végeztek is vele.

Az első vonat menetrend szerint már 6:21 perckor át is haladt az átadott részen.

A felújítás a kedd reggeli órákban zajlott, melyről beszámolt a China Central Television Station. A folyamatról egy videót is közzétettek, amelyen az egész munka látható, felgyorsítva.

A lenyűgöző emberi erő mellett a Xinhua hírügynökség szerint, a projekt vezető bevetett további 20 markológépet, 500 kézi szerszámot és egy nyomógépet is.

A munkások beállították továbbá a forgalmi jelzéseket és további forgalomfelügyeleti berendezéseket is.

A Xi’an vasútállomás az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópont Északnyugat-Kínában. Naponta átlagosan 60 000 utas fordul meg itt.

A fejlesztést még a kínai újév előtt hajtották végre.

Yang Zhaoyang, a projekt vezetője, elmondta Xinhua-nak, hogy a pályák korszerűsítése a Xi’an pályaudvar bővítésére irányuló nagyszabású felújítási projekt első lépése.

Úgy írta le ezt a fejlesztést, mint „a vasúti hálózatok szívében végzett sebészeti művelet”.

A teljes projekt várhatóan még a kínai újév előtt befejeződik, amely idén február 5-re esik.

A felújítás célja, hogy javítsa a vasútállomás kapacitását és hatékonyságát a közelgő kínai újévi utazási során, amelyet a világ legnagyobb éves népmozgásának számít.

Forrás: Dailymail