Egy autóbalesethez riasztott rendőr a helyszínen szembesül a szörnyű igazsággal, hogy saját édesanyját egy 79 éves friss jogosítvánnyal rendelkező férfi elütötte.

A segélyhívást követően PC Bryan Moore sietett a helyszínre, hogy segítséget nyújtson- nyilatkozta a bíróságnak.

Harold Milner, aki a baleset előtt 3 héttel szerzett jogosítványt a fék helyett a gázpedálra taposott, ezzel elgázolva a 70 éves Irene Moore-t, PC Bryan Moore édesanyját.

A Hull Crown Court hallotta, hogy a rendőrtiszt egészen addig nem tudta, hogy az édesanyját ütötték el, amíg a rendőrségi rádióban fel nem hozták a nevét.

A vallomásban az is olvasható, ahogyan PC Moore leírta, hogy édesanyjára légző maszkot tettek és az orvosok rögtön kezelésbe vették.

„Egy gyors pillantást vetettem a földön fekvő hölgyre de… nem ismertem fel, hogy ő az én édesanyám.

Úgy kell tovább éljek, hogy az utolsó emlékeim édesanyámról ezek a pillanatok voltak, melyek nem éppen boldogak.

A gázoló Milner-t 4 hónap börtönbüntetésre ítéltek, amit 12 hónapra felfüggesztettek, miután kihallgatásán elmondta, hogy nem agresszív vezetés miatt ütötte el a nőt, azonban azt beismerte, hogy felelőtlen volt és gondatlan vezetés okozta az idős hölgy halálát.

A bíróságon kiderült, hogy az idős férfi azért döntött úgy, hogy megtanul vezetni, hogy feleségét kórházba vigye, mivel csontrákkal diagnosztizálták.

Mrs Moore egy szupermarket közelében ütötték el és súlyos fejsérüléseket szenvedett.

Kórházba szállították, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Édesanyja halála ellenére PC Moore azt mondta, hogy nem nincs rossz érzése Milner ellen és nem akarta, hogy börtönbe kerüljön.

Milner büntetéskiszabásán Mark Bury bíró azt mondta: “Tragédia minden érintett számára. Ez egy igazán figyelemreméltó és egyedi ügy. ”

Milner ügyvédje, John Thackeray azt mondta, hogy ügyfele átadta engedélyét, és “nem szándékozik vezetni”.

 

Forrás: Dailymail