Egy Denveri férfi kérelmet nyújtott be, amiben azt kéri a helyi könnyű-vasúti rendszertől, hogy fedezzék az orvosi kiadásait, miután egy tavaly rögzített felvételen jól látható, hogy egy vonat maga alatt vonszolja a férfit.

Sam Hynes 2017. március 19-én este 18:17-kor szállt le a vonatról, amikor a biciklije beszorult az ajtóba, az Auraria állomáson.

Ügyvédje szerint Hynes ekkor vesztette el egyensúlyát és zuhant a platform és a vonat közé.

A helyi térfigyelő kamera felvételein jól látható, hogy a vonat néhány másodpercig magával vonszolja Hynes-t, egészen addig, amíg a férfi teste egy kerekesszék rámpának nem ütközik. A férfi ennek köszönheti, hogy nem vonszolta tovább magával a vonat.

A vonat tovább halad annak ellenére, hogy a férfi mozdulatlanul fekszik a földön.

Hynes-t később kórházba vitték, ahol törött bordával és kézzel diagnosztizálták.

Scott Reed, a KFT szóvivője elmondta a Denver7-nek, hogy a vonat vezetője nem látta a férfit, mert az a platformon tartózkodott, azt azonban elismerte, hogy a vezető többször és hatékonyabban is használhatná a tükröket.

Hynes ügyvédje elmondta, hogy ügyfele arra törekszik, hogy megállapodjon a helyi könnyű-vasúti rendszerrel egy összegben, amellyel fedezheti az orvosi költségeket.

A sérült utas ezen a héten nyújtotta be a kérelmet a KFT-nek.

Az ügyvédjén keresztül azt üzente Hynes, hogy szeretne segíteni abban, hogy javítsák a könnyű-vasút hálózat közbiztonságát.

Forrás: Dailymail