Egy újszülött csecsemőt mentettek ki a 7 méter mély vízelvezetőből, miután járókelők hallották, hogy sír.

Hivatalos jelentések szerint, a csecsemő helyre fog jönni, miután csodálattal határos módon nem esett komolyabb baja a 3 órás műveletben. A rendőrség gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet.

Azt, hogy a csecsemő túlélte az esetet kész csodának hívják.

A csecsemőt Durbanban találták meg, amikor egy kora reggel arra sétáló lakos azt hitte, hogy egy macskát hall egy acél lefolyó alól, és felemelte a fedelet, hogy belenézzen.

Lyron Lovdale lemászott a csatorna belsejébe, amikor rájött, hogy a zaj egy csecsemőé lehet, bevilágított, és látta a meztelen újszülöttet.

Rögtön riasztotta a hatóságokat, akik azonnal reagáltak az esetre és perceken belül megjelent a rendőrség a tűzoltóság és a mentők is.

A csapat megerősítette, hogy egy kislány csecsemő van odalent. A csecsemőt a víz lejjebb sodorta, így egy árkot kellett kiásni, hogy ki tudják szabadítani.

Amikor végül eljutottak a csecsemőig, sikeresen elérték és ki tudták szabadítani a csőből.

A hívás után három órával kiáltott fel az egyik megmentő, hogy megvan a kislány és még életben van.

A csecsemő sírt, ahogy a felszínre került. A Medikusok törölközőbe göngyölték majd helikopterrel a legközelebbi kórházba vitték.

A sürgősségi orvosi szolgáltatások szóvivője, Robert McKenzie azt mondta, hogy a mentősök három órán keresztül dolgoztak, hogy eljussanak a babához, és örömmel szembesültek vele, hogy a csecsemő még életben van.

Azt mondta: „Jelenleg stabil állapotban van, és helikopterünk elvitte a gyermeket, hogy az orvosok kezeibe kerüljön.”

McKenzie úr elmondta, hogy amikor a mentők elsőként megérkeztek, csak két méterre volt a csőben, de aztán kb. 5-6 méterrel beljebb sodródott a 30 cm átmérőjű csőben.

Azt mondta, hogy le kellett ásniuk a lefolyó mellett, és be kellett törniük, hogy elérjék a babát.

Az újszülöttet a helyi lakosok Stormnak nevezték el, miután a vízelvezetőből mentették ki.

A dél-afrikai rendőrség szóvívője megerősítette, hogy a rendőrség gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet.

 

Forrás: TheSun