Egy családi nyilatkozat szerint, amit több médiának is elködött a család, 89 éves korában elhunyt Kate Spade édesapja, Earl F. Brosnahan Jr.

A divattervező édesapja szerda este hunyt el. A család szóvivője csütörtökön, Kate Spade temetése előtt, Kate és Brosnahan szülővárosában, Kansasban adott ki nyilatkozatot.

“Az egész templom csodálkozott,” mondta Thelma Woods, aki részt vett az ünnepségen, a Kansas City Star-nak.

“Nagyon szomorúak vagyunk, bejelentjük, hogy Katy apja, Earl F. Brosnahan, Frank tegnap este 89 éves korában elhunyt” olvasható a Star által hozzáfért nyilatkozatban.

Tovább olvasható a nyilatkozatban: „Az utóbbi időkben egészségügyi problémákkal küzdött, a szíve szakadt meg szeretett lánya halálától. Eltávozása idején otthon volt, a családjával körülvéve.”

Június 5-én Kate Spade öngyilkos lett New Yorki-i lakásában. 55 éves volt. Tizenéves lányát és férjét hagyta hátra.

A Kansas City Star bejelentette, hogy a Spade temetését 3 órakor tervezték, csütörtökön a Szentséges Szűzanya Segítői Redemptorista Egyházban. Az apja, Frank Brosnahan korábban azt mondta, hogy ez ugyanaz az egyház, ahol Spade nagyszülei esküdtek.

Spade a Mademoiselle Magazine kiegészítőként dolgozott, amikor 1993-ban elindította vállalkozását Andy Spade-el, a férjével.

A virágok helyett a család adományokat kért az „Amerikai Társaság a Kegyetlenség Megakadályozása”-nak vagy a „Kansas City állat menhely”-nek.