A 14 éves iskolást fejsérülésekkel szállították kórházba.

A fiút állítólag azért verték meg, mert egy Donald Trumpot támogató sapkát viselt.

Az incidens november 21-én történt a floridai Hamilton megyében, és a videó először csütörtökön jelent meg, miután a fiú családja megtartotta Foye B. Walker ügyvédet az esetleges jogi lépések miatt.

Walker ügyvéd egy tweetben igazolta, hogy az esemény egy iskolabuszon történt Hamilton megyében, és hogy ő képviseli a családot. Nem azonnal válaszolt a DailyMail.com megjegyzéskérelmére.

A fiú anyja a Twitteren elmagyarázta, hogy szerinte a támadókat egy Trump 2020 kampánykalap motiválta, amelyet fia korábban viselt az iskolában.

Azt mondta, hogy a fiú zaklatás miatt abbahagyta a kalap viselését, de a zaklatás folytatódott.

„Hogy egyértelmű legyek, a fiam néhány hete saját pénzén vásárolta meg a sapkát a bolhapiacon” – írta az anya.

– Büszke volt rá, hogy viseli. Az iskolában is hordta, de az azonnali zaklatás miatt eltette és nem vitte többet az iskolába.”- mondta.

– Ettől kezdve folyamatosan zaklatták és bántalmazták.

Azt mondta, hogy amikor Tylert az iskola után megvizsgálták, az ápolók korábbi véraláfutásokat találtak az új sérülésekkel együtt. “Nem beszélt nekünk a zaklatásról, de tegnap egy új szintre emelték ezt, és csak most tudjuk meg, hogy mit ment át” – mondta.

Tyler édesanyja szerint ő úgy véli, hogy a támadás faji indíttatású volt. Tyler fehér, a támadók feketék.

“Egyértelmű és egyszerű, hogy ez egy gyűlölet-bűncselekmény és gyilkossági kísérlet volt Florida állam szerint, mivel három gyermeknél több ugrott rá, és ezek a gyerekek idősebbek és nagyobbak” – tweetelt az anya.

Azt mondta, hogy kapcsolatba lépett a rendőrséggel és az iskolai körzettel, és hogy az érintett gyermekeket felfüggesztették az iskolából.

Forrás: Dailymail