Nemrég a WHO (World Health Organisation) rákkal foglalkozó részlege bizonyítékot talált arra, hogy a feldolgozott húsok rákot okozhatnak.

A szalonna, a sonka és a kolbász is hivatalosan abba a kategóriába került, mint a cigaretta, az azbeszt, az arzén és az alkohol, vagyis rákkeltő. A WHO mostantól a feldolgozott húsokat a rákkeltő anyagok első csoportjába sorolja, mivel bélrákot okoznak. A vörös húsokat most már a 2A kategóriába sorolják, ami annyit jelent, hogy „valószínűleg rákkeltő az embereknél.” Eddig a vörös húsokat a hasnyálmirigy és a prosztatarákhoz sorolták. De továbbra is a dohányzás, az alkohol és a túlsúly elkerülését ajánlják, de a feldolgozott húsokból csak kevesebb fogyasztást ajánlanak. Az is baj, ha túl kevés húst, és az is, ha túl sokat eszünk. Mostanra viszont megjelent egy teljes lista, ami 116 anyagot tartalmaz, amelyek daganatos elváltozást okozhatnak.

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Íme, a lista, bár sokról azt se tudjuk, mi az. 🙂

Kattints IDE!