Egy személyi edző, aki drasztikus súlyfelesleget adott le, életmódváltás segítségével ösztönzi az embereket a céljaik elérésében.

Jacob Johnson az edzőterem megnyitása előtt komoly súlyproblémákkal küzdött. A legrosszabb időszakban elérte a 177 kg-ot is.

  • Az eddigi életem legtöbb részét túlsúlyosan éltem le. Majd a 20-as éveim elején tudatosult bennem, hogy hamarosan apa leszek. Rájöttem, hogy ezzel az életmóddal nem biztos, hogy megérem a lányom esküvőjét, vagy nem biztos, hogy láthatom az unokákat.

18 évvel később Johson másokat is támogat, hogy egészséges életmódot folytassanak. Gyakran ossza meg másokkal a történetét. Elmondja, hogy nagyapja négy szívrohamon volt túl élete során. A cukorbetegség az ötödik legveszélyesebb betegség.

  • Úgy gondolom, hogy más közösségekben ez sokkal nyilvánvalóbb. A gyakorlatok egy egészségesebb életmódot eredményeznek.

Most Johnson lánya, Simone lépett apja nyomdokaiba.

  • Az édesapámmal való edzés teljesen más élmény. – mondta Simone Egyszerre kapsz egy személyi edzőt és egy teljesen másik embert, akivel kijössz. Szóval, ha hibázok is előtte, akkor nyugodt vagyok, mert tudom, hogy ő mindig őszinte lesz velem.

A nemzeti cukorbetegség- és emésztési és vesebetegség-intézet szerint négy afro-amerikai felnőtt közül több mint három felnőtt túlsúlyos vagy elhízott.