A macska méretű patkányok nem hagyják nyugodtan élni a lakókat egy tömbházban, és még az erkélyre is megtanultak felmászni.

A lakók nagyon rettegnek, hogy a gyerekeik elkapnak valamilyen betegséget a patkányoktól.

Tracy Lismore aki az egyik lakásban él így nyilatkozott:

„Ez a hely tele van patkányokkal, bemennek mindenféle tartályba és a falakon is felmásznak. Az összes gyerek itt játszik a ház környékén, és megbetegednek. Ezzel a helyzettel valamit tenni kell.”

Ms. Lismore szerint van egy család akik a legközelebb laknak a tartályokhoz és mér hetek óta betegek.
„Nem lehet így itt élni, némelyik akkora mint egy macska.” Egyes szomszédok csapdákat állítottak fel és egyetlen éjszaka alatt mintegy 30 patkányt fogtak.
„Senki nem segít rajtunk, a lakók megpróbálják maguk kiirtani a patkányokat. A lakók közül úgy tízen egész éjszaka patkányokra vadásznak.”
A DublinLive nevű tv csatorna szerint a városi tanács nem hajlandó a játszóterek közelébe mérgeket és csapdákat kihelyezni. A lakók nagyon dühösen reagáltak erre a döntésre, megannyi tiltakozást indítottak már el. Ciara Travers tanácsos szerint legalább 4 lakótelepet és 400 lakót érint ez a probléma.

A lakások rossz állapotban vannak, a patkányok szinte a gyerekekkel játszanak. A dublini városi tanács egyik szővivője ezt nyilatkozta a Sun Online-nak: „Tudatában vagyunk annak, hogy patkányok vannak a tömbházakban.”
A szakemberek már teljes ellenőrzést végeztek, és lezárták a rágcsálók útvonalait és csalikat is helyeztek el. Holnapra további tevékenységeket fogunk folytatni.
A szóvivő még hozzátette: „Az épületet rendszeresen megtisztítják és minden egyes szemetet összegyűjtenek. ”

Macska méretű patkányok terrorizálják a lakókat Dublinban!
Az emberek nagyon féltik a gyermekeiket a betegségektől.

forrás: www.thesun.co.uk